Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

И БНБ предупреждава за риск при купуването на виртуални валути

И БНБ предупреждава за риск при купуването на виртуални валути

Българската народна банка се присъединява към изразената позиция от страна на Европейските надзорни органи относно увеличаващия се брой потребители, които купуват криптовалути, без да са наясно с рисковете.

Това се посочва в съобщение на БНБ, разпространено и до медиите.

Виртуалните валути като Bitcoin, Ripple, Ether и други показват екстремна нестабилност на цената си и ясни признаци на ценови балон.

Потребителите, които купуват виртуални валути, трябва да са наясно, че има висок риск и че могат да загубят големи суми или дори всичките си пари, които са инвестирали.

БНБ се позовава и на позицията на Европейските надзорни органи.

В позицията от по-рано тази седмица се предупреждават европейските потребители относно риска от закупуване на цифрови валути. Органът алармира, че криптовалутите са с висок риск и са нерегулирани продукти, които не са подходящи за инвестиции, спестявания и като инструменти за пенсионно осигуряване.

Те не са регулирани в съответствие със законодателството на ЕС, което означава, че потребителите на цифрова валута няма да могат да се възползват от защитата, свързана с регулираните финансови услуги. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.