Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Откриха рекордно дълга змия край Бургас

Откриха рекордно дълга змия край Бургас

Биолози откриха най-дългата змия в България. Влечугото дълго над два метра поставя нов рекорд за най-дълга змия. Това установиха биолози край Бургас, които уловиха студенокръвното.

Животното е намерено при рутинен мониторинг, извършен от група учени и студенти от БАН, Софийски и Шуменски университет.

Змията е неотровен смок и принадлежи към вида Голям стрелец (Dolichophis caspius), а общата ѝ дължина е 203 см. Съотношението на дължината на тялото, отнесено към дължината на опашката, показва, че животното е женско, поясняват експертите.

Змията е неотровна и е засечена в ненаселен район, така че новината е повод за гордост, отколкото за притеснение за местните хора, уверяват експертите.

До момента в България имаше уловени само две змии с дължина над два метра. За единия екземпляр информацията е много оскъдна. Другата змия е намерена в Източни Родопи и е женска с дължина 202 см. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники