Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Филм с българско участие взе Оскар за най-добър филм

Филм с българско участие взе Оскар за най-добър филм

"Зелената книга" - филмът с участието на българския актьор Димитър Маринов взе "Оскар" за най-добър филм. Маринов се качи на сцената в "Долби тиътър" с българския флаг в ръце.

Безапелационно Рами Малек взе отличието за най-добър актьор заради превъплъщението си в "Бохемска рапсодия". А "Фаворитката" донесе на Оливия Колман Оскар за най-добра актриса. От сцената тя се извини на Глен Клоуз, която за пореден път трябваше да се задоволи само с номинация.

Най-добър чуждоезичен филм стана мексиканската лента "Рома" на Алфонсо Куарон, а самият Куарон взе наградата за най-добър режисьор и за операторско майсторство. "Зелената книга" получи Оскар и за най-добър оригинален сценарий, а за най-добри второстепенни роли бяха отличени актрисата Реджина Кинг и актьорът Махершала Али.

В трите категории за зрелищност - тези за сценография, грим и прически и костюми - победиха два филма - "Вице" и "Черната пантера".

Песента от филма "Роди се звезда", изпълнена от Лейди Гага и Брадли Купър, спечели Оскар за най-добра филмова песен.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники