Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Сандов: Не съм съгласен кметството на Москва да притежава територия в България

Сандов: Не съм съгласен кметството на Москва да притежава територия в България

Пясъците на Камчия са български. Отвъд реката има част, която е руски ученически комплекс. Той е съсебоственост, в него има руски авоари, участва и кметството на Москва. Територията обаче е малка и няма нищо притеснително. Това заяви вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов в предаването „На фокус”.

По думите му в случая с придобиването на имота има заменки. Сандов заяви, че лагерът се ползва от деца през лятото. „Не се ползва за друго. И не би могло нито една територия на България да мине към руската държава”, коментира Сандов, запитан за обсъжданията през 2018 г. в руския Съвет за национална сигурност дали тази територия да не премине към руската територия.

Той смята, че територията трябва да бъде защитена от точка на опазване на околната среда. „За да си върне статута на държавна собственост, трябва областният управител и други институции да предприемат мерки като откупуване обратно, разваляне на сделки”, каза Сандов.

По думите му има два варианта България да си върне тази територия – откопуване на пазарна стойност, или чрез разваляне на сделката и възстановяването на територията, която е придобита, за територията, която е заменена.

„Ние като министерство трябва да защитим територията, на която има богато биоразнообразие. На следващ етап идва въпросът чия собственост е тази територия”, каза Сандов.

Той не е съгласен въпросната територия да остане руска, но това зависело от други институции. „Не съм съгласен кметството на Москва да притежава територия в България, още повече когато Русия се изживява като военно агресивна държава”, каза Сандов. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники