Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Инфекциозните отделения са пълни, обяви началникът на щаба за борба с коронавирус

Инфекциозните отделения са пълни, обяви началникът на щаба за борба с коронавирусснимка: dnevnik.bg

Новите изследвани проби на пациенти със съмнения за коронавирус са отрицателни. Това съобщи на редовния си брифинг Венцислав Мутафчийски, който е началник на щаба, координиращ действията срещу заразата.

През денонощието са направени 12 проби в националната референтна лаборатория, 12 проби са изследвани във ВМА, и три - във Варна. Впоследствие шест от пробите са разменени между лабораториите за по-голяма сигурност на резултатите.

Във ВМА са приети 11 души, които ще бъдат тествани днес, а пробите им ще са готови следобед. Вчера вечерта са изписани двама души от пациентите под карантина, а днес ще бъдат изписани още трима.

"Инфекциозните отделения в страната вече са пълни, особено в Източна и Централна България. В Благоевград няма нито едно свободно легло в инфекциозните клиники", каза още той.

Днес от Националния кризисен щаб ще изпратят писмо до здравното министерство и ресорните служби, отговорни за болничното лечение, да свикат на среща директорите на областните болници. На срещата трябва да се уточни какви са силите и средствата, които могат да бъдат отделени, ако се наложи лечение на болни от коронавирус, при положение че всички легла в инфекциозните отделения са заети. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники