Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Николай Малинов се кандидатира за президент

Николай Малинов се кандидатира за президент

Бившият председател на "Русофили" Николай Малинов е издигнат от партия "Русофили за възраждане на отечеството" за кандидат-президент, стана ясно от прессъобщение на партията.

„Това, което ни отличава от другите, е, че на каузите, с които говорим за мир и сътрудничество, симпатизират и леви, и десни хора. Смятам за успех това, че ще се явим като контрапункт на тази вакханалия и простащина, които царят“. Това каза пред БНР Николай Малинов, който е издигнат от партия „Русофили за възраждане на отечеството“ за кандидат-президент.

Партията ще се яви самостоятелно на парламентарните избори. Традиционните ценности – силна държава и многополюсен свят, мир и сътрудничество между Изтока и Запада. Това са приоритетите на Малинов и подкрепящите го.

„Който и да бъде избран за президент, той ще се нуждае от легитимация и в обществото, и в чужбина, че неговите опоненти са били от русофили до русофоби, от фашисти до антифашисти“.

Делото за шпионаж срещу Николай Малинов започва на 26 октомври.

Малинов е подсъдим за престъпление против републиката. Той е обвинен, че се е поставил в услуга на чужда организация , за да ѝ служи като шпионин с цел да издава информация, представляваща държавна тайна.

От спецпрокуратурата припомнят, че в хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са били изготвени две компютърно-технически експертизи.

Направени са били графологична експертиза на събраните доказателства и анализ на справките и документите, относими към предмета на доказване.

„Независимо какво ще е решението на съда, ще продължавам да се занимавам с русофилска дейност“, заяви Малинов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники