Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Разкрита е схема за трафик на хора чрез фиктивни бракове

Разкрита е схема за трафик на хора чрез фиктивни браковеснимка: btvnovinite.bg

Две жени и един мъж - българи и един индиец са задържани за организиране на схема за нелегална миграция. Те организирали момичета от България, които фиктивно сключвали брак с граждани от Индия и Пакистан и така им осигурявали легално пребиваване в страните от Европейския съюз.

Преди две години разузнавачите на "Гранична полиция" попадат на схема, чрез която момичета от София заминават за Кипър. Прави впечатление, че два месеца по-късно те се връщат, но вече омъжени - все за индийци или пакистанци.

Росица Димитрова, началник отдел в Главна дирекция "Гранична полиция" - МВР: Първоначалната информация през 2017 година беше Кипър, в последствие се промениха и последните страни като дестинация за брак са Австрия, Дания и Белгия.
Разследващите установяват, че двама мъже и една жена, българи, набират момичета от ромския етнос, които са съгласни на фиктивни бракове. Първо бъдещите булки законно заминават за някоя от трите западни държави там се настаняват на предварително осигурени адреси. С туристически визи при тях отиват и бъдещите им половинки. Следва бърза сватба, а мъжете получавали право на продължително пребиваване в страните от Европейския съюз.

Росица Димитрова, началник отдел в Главна дирекция "Гранична полиция" - МВР: Основната цел на сключването на браковете в страните от Западна Европа е това, че и нашите гражданки там се регистрират фиктивно на работа и евентуално след това биха могли да се възползват от социални помощи в тези страни.

Светослав Манолов, зам.-директор на Главна дирекция "Гранична полиция" - МВР: Тенденцията тук е вече с партньорски служби да се обмени информация за лица, адреси.

Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция "Гранична полиция" - МВР: Имаме данни за 10 лица към настоящия момент момент. - 10 булки, за които сте събрали доказателства? - Абсолютно, да.
Момичета сключили фиктивни граждански бракове ще бъдат разследване за злоупотреба със социални фондове.

„Сумите, които са получили нашите граждани, са 1000-1500 евро на сключен брак. Интересното в случая е, че транспортирането на лицата в чужбина, самата организация е поемала разходите”, посочи Светослав Манолов / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники