Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Световен лидер в производството на електронна медицинска апаратура ще инвестира в завод в Пловдив

Световен лидер в производството на електронна медицинска апаратура ще инвестира в завод в Пловдив

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас „А“ по ЗНИ на изпълнителния директор на БТЛ Индъстрийз“ АД за инвестиционния проект „Изграждане на фабрика за производство на електронна медицинска апаратура“. Компанията, която вече над 20 години работи в Пловдив и е световен лидер в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура предвижда да разшири производството си и да построи нова база в града. Размерът на инвестицията възлиза на близо 20 млн.лв. , като се очаква да бъдат открити 200 нови работни места.

Зам.-министър Борисов посочи, че регионът се е превърнал в изключително притегателен център за знакови и високотехнологични инвестиции. По думите му Пловдив се е утвърдил като индустриалната столица на България. Той посочи, че градът е един от лидерите по отношение на ниска безработица, а също и по липсата на икономически неактивно население.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники