Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Показаха първия специализиран кабинет за имунизации в София

Показаха първия специализиран кабинет за имунизации в София

Представиха първия в страната временен изнесен кабинет за имунизации срещу COVID-19. Той се намира пред сградата на Столичната здравна инспекция. Ваксините ще се поставят за около 20 минути в общо три фургона, в които има обособени кабинети.

„На това място ще се провежда имунизацията по организационния план, който беше предложен на срещата с шестимата директори на отговорните РЗИ-та. Две линейки ще бъдат разположени на място. Едната е от ЦСМП и при възникване на някакъв тип спешна нужда, пациенттите ще бъдат обслужвани. Разположен е и спешен автомобил на Столичната община, в който също има парамедик. Разчитам, че организацията в столицата е направена на достатъчно високо ниво”, коментира здравният министър.

Той каза още, че има готовност да се разкрият два типа подобни ваксинационни центъра пред големи хранителни вериги в София.

Проф. Ангелов обяви, че ще се съдейства на българските граждани да получат цялата информация за ваксините срещу коронавируса.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.